КРАСТАВИЦИ

КРАСТАВИЦИ
БОУИНГ
 Боуинг е сорт с много стабилен растеж. При различни климатични условия се проявява еднакво добре. Благодарение на това растенията плододават постоянно и без аборти. Образува голяма листна маса и се препоръчва по-рядко засаждане. Този хибрид дава най-добрите резултати при дълго производство – при добри условия 3-4 колтука се изхранват без аборти. Плодовете са изравнени с изключително качествени и вероятно са едни от най-трайните. Подходящ за всички направления, за производителите който поставят качеството на първо място.
 
 ДЕФЕНС
 Дефенс се отличава от повечето сортове с изключително буйния си растеж. Благодарение на това преодолява мрачните периоди и плододаването се възстановява много бързо. Допълнително към  устойчивостта на брашнеста мана този хибрид Ви гарантира една много важна устойчивост на Краставично Мозаечния Вирус (CMV). За всички райони със силно нападение от белокрилка, листни въшки и други преносители на вируса, този сорт винаги гарантира постоянно плододаване и високи добиви. Много производители го ползват като буфер за зоните с най-силни нападения. Отличен сорт за местата където са необходими повече устойчивости.
 
КАЛУНГА
 Един от най-успешните хибриди на Енза в България. Стандарт за производството в полиетиленови и в стъклени оранжерии. Основната му характеристика е стабилния растеж при различни условия – без аборти, без изкривявания, без избледняване. Плодовете са с отлично качество – прави, без шийка, 35-38 см и се разпознават от търговците. Устойчивостта на брашнеста мана позволява реколтирането на качествени плодове през целия сезон и от колтуците.

ДЕЛАНО
 Делано е хибрид създаден след Дефенс, за пролетно, лятно и есенно производство. Двете най-важни черти са бързият растеж и устойчивостта на CMV – задължително условие за производство в райони със силно нападение от преносителите на вируса. Плодовете са оребрени, тъмно зелени. Сорта показва стабилен добив в полиетиленови и стъклени оранжерии за пролетно неотопляемо производство, лятно и есенно производство при преминаване към студените периоди от годината.

ЕУФИЯ
 Дългоплодна краставица предпочитана за производство под полиетилен. Добра толерантност на микосфаерела и брашнеста мана. Плодове с отличен тъмно зелен цвят, леко оребрени. Висок процент на плодовете от първа класа, дължина 35-39 cm, при редовно бране 32-35 cm, ако се забави брането 38-40 cm.

ЛУСАКА
 Този широко приспособим хибрид има отлична растежна сила с добра възтановителна способност. Добре се развива при условията на къс ден и мрачно време. Плодовете са тъмно зелени, гладки до слабо оребрени с отлична съхраняемост. Подходящ и за неотопляемо оранжерийно производство.

ЛОКХЕД
 От новата селекция на Енза този хибрид се отличава с по-бързия си растеж, но за разлика от много други сортове ранното плододаване не се отразява върху по - късното залагане на плодове. Колтуците се образуват лесно и плодовете не абортират. Устойчивости : bb.CcaCcuSfCMVCVYV

ДРИЙМЛАЙНЕР
 Новата селекция на Енза за производство върху субстрат. Подобно на Боуинг този сорт е отлично балансиран със стабилен растеж през целия период. Растението е по-отворено с по - къси междувъзлия. Основен отличителен белег е стабилния растеж дори при промяна в хранителния режим в субстрата. Друго предимство е допълнителната устойчивост на CMV.

Е 31.2090
 Нов хибрид. След последните опити той показва една от най силните устойчивости на брашнеста мана. За това е препоръчан от специалисти за производство пролет, лято и есен. Отлично развитие през горещите летни месеци при силно слънце и високи температури. Централното стъбло е много силно и добре понася натоварванията и бързия растеж през лятото. Показва много добра толерантност при намаляване на интензитета на светлината през есента. Отлични резултати и за втора култура и есенно производство.

ВОРЕАС

Нов хибрид със стандартни устойчивости за мрачното и студено време. Ран сорт с открит растеж. Плододаването започва бързо, подходящ и за второ или зимно засаждане. Съотношението цена:качество при този хибрид е ненадминато.

МАРКОС

Нов сорт – генеративно, компактно и силно растение, добре облистено. Тъмно зелени блестящи плодове, изхранва до два плода на възел,  генеративни колтуци със средно силен растеж. Сорта се препоръчва за по-ранно засаждане през мрачните периоди. Плодовете са с отлично качество и трайност.

КРАСТАВИЦИ
* ГАЛИЛЕО - Високопродуктивен салатен тип краставица. Жизнено растение с къси междувъзлия, формиращи 1 - 2 женски цвята. Плодовете са с дължина 35 - 37 см, леко оребрени, с равномерен интензивен зелен цвят. Много добра съхраняемост на плода след беритбата. Висока пластичност при краткотрайни температурни амплитуди. Висока толерантност към абортиране на цветовете при стресови фактори. Устойчив на брашнеста мана. Изключително подходящ за ранно производство в полиетиленови и стоменено-стъклени оранжерии.
За производителите, залагащи на добрия пазарен вид и на добрия вкус !

* ТЕСТИ ГРИЙН

* СУИТ КРЪНЧ
Уеб сайт в alle.bg